Hírek

Jelenlegi hely

A szociális elszigeteltség és sok más a Covid terjedése ellen hozott rendelkezés az idősotthonok és szociális intézmények lakóit sújtotta a leginkább. Mi a VITALITÁBAN érzékeljük ennek a hosszú időszaknak a negatív hatását, ezért is igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásaink színvonalán és lakóink életébe színt hozni.
A jövedelemadó 2 százalékának felajánlása 2003. évi 595-ös számú a jövedelemadóról szóló törvény értelmében
A légi VITALITA rehabilitációs szakkórháza komplex neurorehabilitációs kezeléseket nyújt agyi érkatasztrófán (stroke, agyvérzés, szélütés) átesett betegek számára. A rehabilitáció általában 21-60 napig tart és a költségeit az egészségbiztosítók fedezik (VŠZP, Dôvera, Union). December 1-től kiterjednek a gyógykezelések az alábbi betegségekben szenvedő páciensek rehabilitációjára: műforgó beültetése után (csípőprotézis, kar, térd implantátum) gerincműtétek után (degeneratív megbetegedések folytán - oszteochondrózis) és a csigolyák közötti porckorong egyéb sérülései esetén végtagok amputálása után – mechanikus kerekes szék használata és önellátás gyakorlása neuropátia esetén (idegek sérülése, amely a végtagok bénulásához is vezethet)
Szabo úr 2022. július 22-én, a munkahelyén kapott stroke-ot (agyi érkatasztófa, agyvérzés). Amikor megállíthatatlanul remegni kezdett a keze, azonnal tudta, hogy baj van. Egyik kollégája kihívta a mentőt, amely kórházba szállította Őt. Az intenzív osztályon a megszokottnál több időt töltött a magas vérnyomása miatt. Ez okból a rehabilitációját nem kezdhette meg azonnal, hanem csak később. A teste jobb oldala károsodott a stroke következtében.
2022. június 16-án a délutáni órákban Šimon Valéria zsibbadást érzett a bal karjában. Azonnal meglátogatta a sürgősségi osztályt, ahol az orvosok magas vérnyomást és agyi érkatasztrófát (stroke-ot, agyvérzést) állapítottak meg nála.
Nemrégiben bemutattuk Önöknek egy betegünket, aki a VITALITÁBAN töltött idejében mindig és mindenhol rehabilitált. A speciális rehabilitációs eszközök mellett, a leghétköznapibb tárgyakkal is edzett. Így történhetett, hogy látogatásunkkor egy seprűvel a kezében fogadott. Ez alkalommal Viktor Helia története keltette fel kíváncsiságunkat.
Múlt héten nyílt napot tartottak a VITALITA rehabilitációs szakkórházban olyan orvosok részvételével, akik szélütött (stroke-on átesett) betegek gyógyításával foglalkoznak, főleg a betegség első szakaszában, és akik a betegek stabilizálása után hozzánk küldik őket utókezelésre és rehabilitációra.
Az „A” pavilon előtt kellett volna találkoznunk, hogy beszélgessünk a Vitalitával kapcsolatos benyomásokról, tapasztalatokról. Szerettünk volna visszajelzést kapni a kórház legújabb rehabilitációs eszközéről - a háromkerekű kerékpárról. Az épület előtt találtuk, amint a bejáratnál sepregetett. Kiderült, hogy nem a tricikli, hanem a seprű lett Finkei úr legújabb rehabilitációs eszköze. A seprű segítségével gyakorolta a fogást a jobb kezével, amely az agyi érkatasztrófa következtében vált mozgásképtelenné. Ezt az eszközt Ő maga választotta, amikor új lehetőségeket keresett a mihamarabbi felépülése és a stroke előtti életéhez való visszatérése érdekében. 7 hónapja kapott agyvérzést és május óta gyógyul a Vitalitában. A stroke következtében a testének jobb fele sérült, elsősorban a keze és a lába.
2021. november 23-án a VITALITA n.o. LEHNICE ünnepélyesen átadott egy új tornatermet. Az átadáson részt vett Ing. Július Slovák, a VITALITA n.o. LEHNICE igazgatója, MUDr. Jozef Koloň, a VITALITA n.o. LEHNICE főorvosa, Mgr. Berényi József, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke, Ing. Tuba Ildikó, Spoločný sekretariát Budapešť és Ing. Mgr. Mária Hlbocká PhD., a ZS Trnava Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s. beszerzési osztályának regionális igazgatója.

Oldalak