A LÉGI REHABILITÁCIÓS SZAKKÓRHÁZ BŐVÍTI SZOLGÁLTATÁSAIT

Jelenlegi hely

A légi VITALITA rehabilitációs szakkórháza komplex neurorehabilitációs kezeléseket nyújt agyi érkatasztrófán (stroke, agyvérzés, szélütés) átesett betegek számára. A rehabilitáció általában 21-60 napig tart és a költségeit az egészségbiztosítók fedezik (VŠZP, Dôvera, Union).

December 1-től kiterjednek a gyógykezelések az alábbi betegségekben szenvedő páciensek rehabilitációjára:

  • műforgó beültetése után (csípőprotézis, kar, térd implantátum)
  • gerincműtétek után (degeneratív megbetegedések folytán - oszteochondrózis) és a csigolyák közötti porckorong egyéb sérülései esetén
  • végtagok amputálása után – mechanikus kerekes szék használata és önellátás gyakorlása
  • neuropátia esetén (idegek sérülése, amely a végtagok bénulásához is vezethet)

A rehabilitációs gyógykezelések bővítése az általános biztosító betegeire vonatkozik (VŠZP), a többi biztosítóval jelenleg tárgyalásokat folytatunk. A gyógykezelés 21-től 60 napig terjed, indokolt esetekben ez az idő meghosszabbítható. A betegek a légi rehabilitációs kórházban hosszabb ideig gyógyulhatnak, több kezelést kapnak és elbocsájtáskor az orvosunk előírja a szükséges segédeszközöket is.

A rehabilitációs kezelésre vonatkozó javaslatot szakorvos (neurológus, rehabilitációs orvos, idegsebész, traumatológus, ortopéd sebész vagy más szakorvos) írja ki. A szükséges nyomtatvány a www.vitalitalehnice.sk oldalon elérhető. A betegeknek javasoljuk a kérelmet már a műtét szervezésekor kitölteni, hogy az áthelyezésük a kórházunkba zökkenőmentesen folyjon le. A kérelmet küldjék az alábbi címre: VITALITA n.o. LEHNICE

930 37 Lehnice 113.

A beteg műtét utáni áthelyezését a légi VITALITÁBA a műtétet lebonyolító kórház biztosítja. Amennyiben a beteg otthonról érkezik rehabilitációra, az átszállítását az általános orvosánál igényelheti.

Bővebb információt a rehabilitációs gyógykezelésekkel kapcsolatban a főnővér nyújt:

Mgr. Fördős Judit

Tel.: 0911 478 271, e-mail: fordosova@vitalita-lehnice.sk