Egészségügyi intézmény

Jelenlegi hely

Az egészségügyi ellátást három fekvőbeteg-osztályon és két járóbeteg-rendelőben biztosítjuk.

Gógyintézet – Krónikus betegek osztálya (LDCH – Liečebňa dlhodobo chorých): olyan, több felnőttkori betegség szövődményeiben szenvedő páciensek fekvőbeteg-ellátását biztosítja, akiknek alapdiagnózisa ismert, és állapotuk nem igényel intenzív kivizsgálást, de kezelés, rehabilitáció, ápolás és a szokásos napi tevékenységekre való felkészítés szükséges. Az ellátás magában foglalja a betegek diagnosztizálását, kezelését és orvosi rehabilitációját.

Ha a páciens állapota megkívánja, a kórházi kezelés befejezése után a beteg szociális intézménybe, meghatározott időre az felnőttek szociális otthonába vagy határozatlan időre az idősek otthonába helyezhető át. A szociális ellátást nyújtó intézményeinkbe való felvétel feltételeiről lásd a felvételi eljárást.

Felnőttek ápolási osztálya (DOS – dom ošetrovateľskej starostlivosti): folyamatos ápolást, rehabilitációt és kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt olyan személyek számára, akiknek egészségi állapota 24 óránál hosszabb ideig tartó folyamatos ápolást igényel, de nem igényel folyamatos orvosi ellátást, és természetes szociális környezetben nem biztosítható.

Háziorvosi rendelő: a beteggel való elsődleges kapcsolat keretében alapdiagnosztikát biztosít, a leggyakoribb légzőszervi betegségek, civilizációs betegségek – szívbetegségek, artériás magas vérnyomás, zsíranyagcserezavarok, leggyakoribb mozgásszervi betegségek stb. kezelése. Megelőző szűrővizsgálatok az egészségbiztosítók költségtérítése szerint – 2 évente egyszer. Biológiai anyagmintavétel a betegség jellegének megfelelően.

Fizioterápiás, balneológiai és rehabilitációs (FBR) ambulancia: rehabilitációs utókezelést biztosít a környékbeli betegek számára, akiket háziorvosuk vagy szakorvosuk utalt be krónikus betegségeik, különösen mozgásszervi megbetegedéseik kezelésére, vagy baleset után. A kezelésekhez a VITALITA n.o. teljes eszköztára áll a betegek rendelkezésére – az általa kínált összes procedúra biztosítható.