Fiziátriai, balneológiai és rehabilitációs ambulancia

Jelenlegi hely

Szakterület: fiziátria, balneológia és rehabilitáció
Orvos: MUDr. Jozef Koloň

Nővér: Paksy Tünde
Tel: 031/5918 207, 031/5918 226

Helyszín: A pavilon, földszint

RENDELÉSI IDŐ:

Nap

Rendelési órák

Hétfő - péntek

7:00 - 09:00 járóbetegek
9:00 - 12:00 krónikus betegek osztályán kezelt páciensek

A COVID-19 járvány idején a 031/5918 207-es telefonszámon 8.00 és 10.00 óra között a látogatás pontos időpontjára vonatkozóan egyeztetni kell!!!

Utasítások a páciensek számára az egészségügyi ellátás nyújtása során az FBR szakrendelőben a COVID-19 világjárvány miatt kialakult jelenlegi járványügyi helyzetben.

  1. A járóbeteg-ellátásban a korábbiakhoz hasonlóan ajánlott a telefonos konzultáció, a telemedicina, a fotódokumentáció, a videofelvételek használata, a betegek oktatása a megfelelő otthoni kezelés lehetőségeiről, a gyógytestnevelés keretében végzett gyakorlatok technikájáról vagy módszertanáról. A betegnek e-recept formájában gyógyszereket és orvostechnikai eszközöket lehet felírni.
  2. Az FBR ambulanciája továbbra is kezeli az akut állapotokat, a krónikus betegségekben szenvedő, akut súlyosbodó betegeket, illetve azokat az állapotokat, amelyeknél fennáll a késedelmes és/vagy halasztott kezelésből eredő egészségkárosodás vagy az életminőség romlásának kockázata.
  3. A létesítménybe való belépéskor a VITALITA n.o. LEHNICE alkalmazottai biztosítják a páciens testhőmérsékletének megmérését. Ha a páciens vizsgálata vagy kezelése során szükség van egy kísérő személy vagy szülő jelenlétére, akkor ennek a személynek a testhőmérsékletét is meg kell mérni. A beteg és a kísérő személy köteles:
  • a felső légutak (orr, száj) lefedésére, például maszk, sál vagy más eszköz használatával, amelyek megakadályozzák a cseppek terjedését, kivéve a Szlovák Egészségügyi Felügyelet 2020. április 20-i OLP/3355/202 számú intézkedésében felsorolt személyeket (2 év alatti gyermekek és súlyos autizmus spektrumzavarral küzdő személyek)
  • a kezek fertőtlenítésére a létesítmény bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítővel,
  • írja alá a Szlovák Köztársaság egészségügyi főtisztviselőjének útmutatása szerinti tájékoztatót.