Újdonságok a szociális intézményeinkben

Jelenlegi hely

A szociális elszigeteltség és sok más a Covid terjedése ellen hozott rendelkezés az idősotthonok és szociális intézmények lakóit sújtotta a leginkább. Mi a VITALITÁBAN érzékeljük ennek a hosszú időszaknak a negatív hatását, ezért is igyekszünk folyamatosan javítani szolgáltatásaink színvonalán és lakóink életébe színt hozni.

Ezt a célt tartottuk szem előtt egy új rehabilitációs helyiség kialakításakor is. A korszerű rehabilitációs eszközökkel felszerelt helyiségben lehetőség nyílik minden testrész alapos megmozgatására. A személyre szabott torna jelentős mértékben járul hozzá az idősotthon lakóinak mozgásának és általános egészségállapotának javulásához.

Azoknak a lakóknak, akik a csoportos tevékenységeket részesítik előnyben, hetente kétszer csoportos tornára van lehetőségük egy tapasztalt gyógytornász vezetésével. A közös tornáknak is köszönhető az idős lakóink testi és lelki erőnlétének pozitív fejlődése. Kedden és csütörtökön a délelőttök a torna és a kellemes hangulatban eltöltött közös idő jegyében zajlanak.

Az idősotthonunkban lehetőség nyílik a lakók számára különféle ételek elkészítésére. Első próbálkozásra a házi cérnametéltre esett a választás. Az eredmény felülmúlt minden várakozást és már várjuk a folytatást. A mogyoró tisztítása is arra utal, hamarosan egy új kulináris élményben lesz részünk.

Lakóink nagy része a hitében lel támaszra. Elsősorban számukra szolgál jó hírként, hogy a helyi plébános úr heti rendszerességgel látogat el az idősek otthonába közös imára. Az imákra áprilistól kerül sor.

A tavasz beköszöntével a gyönyörű parkerdőnk is ébredezni látszik. Reméljük, gyakran találkozunk majd a szabad levegőn a fák koronái alatt sétálva.