WORKSHOP – STROKE

Jelenlegi hely

A VITALITA n.o. LEHNICE és a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR tájékoztatja Önt, hogy a SKHU/WETA/1901/4.1/121 azonosítószámú, SKHU/WETA/1901/4.1/121 azonosítószámú projekt keretében „Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke utáni betegek kezelésében“ címmel szakmai WORKSHOP-ot szervezett STROKE címen, amelyet 2021. augusztus 5-én tartottak online a VITALITA és a PAMOK kórház szakemberei, valamint Bc. Kuruc Zoltán, a VITA neurorehabilitációs ambulancia szakértő fizioterapeutája és MUDr. Alžbeta Molnárová részvételével.

A WORKSHOP-on bemutatott főbb szakmai témák a következők voltak:

Az elején Bc. Kuruc Zoltán a stroke utáni vállízületi fájdalmakról tartott szakértői előadást. További szakértői témákat a PAMOK kórház szakértői mutattak be, mint például

  • tükörterápia – fizioterápia
  • nyelvi zavarok – logopédia
  • telemedicina – telerehabilitáció

Minden témában szakértői megbeszélésre került sor.

A végén MUDr. Alžbeta Molnárová beszélt a betegség lefolyásáról, az azt követő kezelésről és arról, hogy erős akarattal minden kezelhető, és a betegek továbbra is normális életet élhetnek. 2019 szeptemberében agyvérzést kapott, és 2019 októberében 60 napos rehabilitációs kezelést kezdett a VITALITA n.o LEHNICE-ben. Ha az emberek az elejétől kezdve tisztában vannak erős akaratukkal, és a stabilizációt követően megfelelő rehabilitációt kezdenek, akkor van esélyük visszatérni a normális élethez.

A projektet az Európai Unió társfinanszírozza az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretében.

A WORSKSHOP-on 40 egészségügyi dolgozó vett részt.

További információkért: Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke-ot átélt páciensek kezelésében | VITALITA n.o. LEHNICE (vitalitalehnice.sk)

E sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
További információért kérjük, keresse kollégánkat:
Alexandra Magulák, projektmenedzser
magulak@vitalita-lehnice.sk
Web: www.vitalita-lehnice.sk és