Az új tornaterem ünnepélyes átadása

Jelenlegi hely

2021. november 23-án a VITALITA n.o. LEHNICE ünnepélyesen átadott egy új tornatermet. Az átadáson részt vett Ing. Július Slovák, a VITALITA n.o. LEHNICE igazgatója, MUDr. Jozef Koloň, a VITALITA n.o. LEHNICE főorvosa, Mgr. Berényi József, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke, Ing. Tuba Ildikó, Spoločný sekretariát Budapešť és Ing. Mgr. Mária Hlbocká PhD., a ZS Trnava Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s. beszerzési osztályának regionális igazgatója.

Mgr. Berény József, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke és egyben a monitoring bizottság tagja nagy elégedettségét fejezte ki az elért céllal kapcsolatban, amely elsősorban a páciensek kezelését fogja segíteni. A VITALITA n.o. LEHNICE és a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az „Intézményközi együttműködés az egészségügy területén a VITALITA és a PAEOK kórházak között" című projekt megvalósításához kapott pénzügyi támogatást.

A projekt fő célja, hogy tapasztalatokat és módszereket cseréljenek a hirtelen stroke-ot átélt, mozgáshiányos páciensek és a súlyos mozgáshiányos sérülések utáni rehabilitációs kezelésben szerzett tapasztalatokról.

A projektnek köszönhetően a tornaterem építése mellett a következő rehabilitációs eszközöket vásárolták meg, amelyeket a stroke-ot átélt páciensek rehabilitációs kezelésében fognak használni.

  1. eszköz: WALKAIDE – ez az egyedülálló eszköz csökkenti a megerőltetést, az esések kockázatát és növeli az állóképességét járás esetén. A központi idegrendszeri sérülésekben szenvedő, botladozó és „lógó lábfej" szindrómában szenvedő betegek számára készült. A WalkAide neurostimulátor az egyik legfejlettebb orvosi eszköz, amelyet a peroneous ideg funkcionális elektromos stimulálására terveztek központi mozgásszervi rendellenességek esetén.
  2. eszköz: H200 Wireless system – a H200 vezeték nélküli kézrehabilitációs rendszer egy ergonomikusan kialakított, könnyen használható rendszer. A H200 vezeték nélküli kézrehabilitációs rendszerrel lehetővé válik a kéz elérése, megfogása, nyitása és zárása.

  3. eszköz: az Armeo®Senso egy olyan eszköz, amelyet a rehabilitáció későbbi szakaszában lévő, mérsékelt vagy enyhe felső végtagmozgási hiányosságokkal küzdő betegek számára terveztek. Az Armeo®Senso eszköz a mozgásgyakorlatokat kombinálja a páciens állapotának értékelésére szolgáló visszajelzésekkel és eszközökkel. Az Armeo®Senso a térben történő mozgásérzékelés elvén működik, négy érzékelővel, amelyek a csuklóra, a karra, a mellkas köré vannak rögzítve, és egy érzékelőt a páciens a kezében tart.

Ezek a berendezések, valamint a tornaterem javítani fogják a VITALITA n.o. LEHNICE páciensei számára nyújtott rehabilitációs kezelés minőségét.