A VITALITA n.o. LEHNICE első gyógyult poszt-Covid páciense

Jelenlegi hely

Prvý vyliečený post-Covidový pacient vo VITALITA n.o. LEHNICE

A poszt-Covid ellátás keretében a VITALITA n.o. LEHNICE megnyitotta a Covid hosszú távú hatásait elszenvedő páciensek osztályát.

MUDr. Katarína Bánská (pneumológus és ftizeológus szakorvos) vezetésével rövid idő után sikerrel járt a 83 éves páciens, Š. P., aki 2021 márciusában közepesen súlyos tüdőgyulladással leküzdötte a COVID 19-et.

A páciens kezdetben a dunaszerdahelyi COVID-osztályra került, COVID tüdőgyulladásban közepesen súlyos lefolyású légzési elégtelenséggel.

A COVID osztályról való elbocsátás után felvettük őt a VITALITA n.o. LEHNICE krónikus betegek osztályára, súlyosan dekondicionált állapotban, alacsony véroxigén-szaturációval.

Osztályunkon a gyógyszeres kezelés beállításával, a legyengült izomcsoportok és a légzőizmok erősítésével, polivitamin- és táplálkozási támogatással, valamint átmeneti oxigénterápiával végzett légzésrehabilitációval jelentős javulást értünk el a funkcionális aerob kapacitásában és a légzési nehézségek csökkenésében.

Javult a terhelhetősége, csökkentek a légzési nehézségei és jelentősen javult az alvása. A pácienst jó állapotban bocsátottuk el otthoni ápolásra, javasolva a pneumológus szakorvosnál történő ambuláns ellátást.