Hírek

Jelenlegi hely

Nemrégiben bemutattuk Önöknek egy betegünket, aki a VITALITÁBAN töltött idejében mindig és mindenhol rehabilitált. A speciális rehabilitációs eszközök mellett, a leghétköznapibb tárgyakkal is edzett. Így történhetett, hogy látogatásunkkor egy seprűvel a kezében fogadott. Ez alkalommal Viktor Helia története keltette fel kíváncsiságunkat.
Múlt héten nyílt napot tartottak a VITALITA rehabilitációs szakkórházban olyan orvosok részvételével, akik szélütött (stroke-on átesett) betegek gyógyításával foglalkoznak, főleg a betegség első szakaszában, és akik a betegek stabilizálása után hozzánk küldik őket utókezelésre és rehabilitációra.
Az „A” pavilon előtt kellett volna találkoznunk, hogy beszélgessünk a Vitalitával kapcsolatos benyomásokról, tapasztalatokról. Szerettünk volna visszajelzést kapni a kórház legújabb rehabilitációs eszközéről - a háromkerekű kerékpárról. Az épület előtt találtuk, amint a bejáratnál sepregetett. Kiderült, hogy nem a tricikli, hanem a seprű lett Finkei úr legújabb rehabilitációs eszköze. A seprű segítségével gyakorolta a fogást a jobb kezével, amely az agyi érkatasztrófa következtében vált mozgásképtelenné. Ezt az eszközt Ő maga választotta, amikor új lehetőségeket keresett a mihamarabbi felépülése és a stroke előtti életéhez való visszatérése érdekében. 7 hónapja kapott agyvérzést és május óta gyógyul a Vitalitában. A stroke következtében a testének jobb fele sérült, elsősorban a keze és a lába.
2021. november 23-án a VITALITA n.o. LEHNICE ünnepélyesen átadott egy új tornatermet. Az átadáson részt vett Ing. Július Slovák, a VITALITA n.o. LEHNICE igazgatója, MUDr. Jozef Koloň, a VITALITA n.o. LEHNICE főorvosa, Mgr. Berényi József, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke, Ing. Tuba Ildikó, Spoločný sekretariát Budapešť és Ing. Mgr. Mária Hlbocká PhD., a ZS Trnava Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s. beszerzési osztályának regionális igazgatója.
A VITALITA n.o. Lehnice és a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében pénzügyi támogatásban részesült az „Intézményközi együttműködés az egészségügy területén a VITALITA és a PAEOK kórházak között" című projekt megvalósításához.
A súlyosbodó járványügyi helyzet miatt a VITALITA n.o. LEHNICE 2021. november 8-tól további intézkedésig látogatási tilalmat rendel el a szociális intézményben. A szociális ellátásban részesülők továbbra is átvehetik a névvel és vezetéknévvel ellátott csomagokat az A pavilonban lévő recepción. Minden változásról tájékoztatni fogjuk Önöket
Mária K., a nyugdíjasok szövetsége helyi szervezetének elnöke 2021 márciusában legyőzte a COVID-19 betegséget, melynek lefolyása mérsékelt tünetekkel járt.
VITALITA n.o. LEHNICE
Sajtóközlemény – a VITALITA n.o. A LEHNICE és a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR tájékoztatja Önöket, hogy a SKHU/WETA/1901/4.1/121 nyilvántartási számú, SKHU/WETA/1901/4.1/121 azonosítószámú projekt keretében, „Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke-ot átélt páciensek kezelésében“ címmel zárókonferenciát rendezett, amelyet 2021. augusztus 19-én online tartott meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal részvételével.
Köszönjük az NF DÔVERA-nak a szabadtéri rehabilitációs park pénzügyi támogatását. Nézze meg a TV riportot

Oldalak