Zárókonferencia – Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke-ot átélt páciensek kezelésében

Jelenlegi hely

VITALITA n.o. LEHNICE

Sajtóközlemény – a VITALITA n.o. A LEHNICE és a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR tájékoztatja Önöket, hogy a SKHU/WETA/1901/4.1/121 nyilvántartási számú, SKHU/WETA/1901/4.1/121 azonosítószámú projekt keretében, „Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke-ot átélt páciensek kezelésében“ címmel zárókonferenciát rendezett, amelyet 2021. augusztus 19-én online tartott meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal részvételével.

A konferencia során Dr. Luterán Ferenc főorvos értékelte a projektet, a projekt célkitűzéseit, a projekt egyes tevékenységeit és mutatóit, azok megvalósulását, és végül projekt keretében meghatározott cél elérésének sikerességét. A projektnek köszönhetően új rehabilitációs gépeket vásároltak a páciensek számára. Az egyes tevékenységek keretében a következő kezelési módszereket mutatták be:

  • tükörterápia – fizioterápia
  • nyelvi zavarok – logopédia
  • telemedicina – telerehabilitáció.

Dr. Nánási Ágnes a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal részéről záróbeszédében értékelte a projekt sikerét, és felkérte a partnereket, hogy az új programozási időszakba közös projekttel kapcsolódjanak be.
A végén Ing. Július Slovák, MBA, a VITALITA n.o. LEHNICE igazgatója, valamint Dr. Jávor László, a PETZ ALADÁR EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ, GYŐR igazgatója
is megköszönte kollégáiknak a projekt sikeres megvalósítását.

A zárókonferencián több mint 60 egészségügyi szakember vett részt. A projektet az Európai Unió társfinanszírozza az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretében.

További információért lásd: Tapasztalatcsere és új módszerek bevezetése a hirtelen stroke-ot átélt páciensek kezelésében | VITALITA n.o. LEHNICE

E sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
További információért kérjük, keresse kollégánkat:
Alexandra Magulák, projektmenedzser
magulak@vitalita-lehnice.sk