NYÍLT NAP A VITALITA REHABILITÁCIÓS SZAKKÓRHÁZBAN

Jelenlegi hely

Múlt héten nyílt napot tartottak a VITALITA rehabilitációs szakkórházban olyan orvosok részvételével, akik szélütött (stroke-on átesett) betegek gyógyításával foglalkoznak, főleg a betegség első szakaszában, és akik a betegek stabilizálása után hozzánk küldik őket utókezelésre és rehabilitációra.

Az évek óta tartó együttműködésre építve, amire eddig a covid miatt csak távúton került sor, most végre lehetőség nyílt személyes ismerkedésre, vélemény és tapasztalat cserére és visszajelzésre, amely a betegekkel való munkánk során kulcsfontosságú.

A program részeként orvosaink bemutatták a kórházat, a tornatermeket, a gyógyeszközöket, berendezéseket és a parkerdőben, szabad ég alatt történő rehabilitációra nyíló lehetőségeket. Végül pedig a vendégek megismerkedtek a Levita neurorehabilitációs klinikával, amely a VITALITA területén működik múlt év szeptemberétől. A meghívott orvosok teljes körű tájékoztatást kaptak a szolgáltatásainkról és a lehetőségeinkről, amelyeket a betegeinknek nyújtunk a kórházunkban a krónikus betegek osztályával, a szociális otthonnal, és más partner szervezettel (pl. a kastélyban működő Lélek kert pszichológiai klinika) együttműködve.

A meghívott orvosok pozitívan értékelték, hogy saját szemükkel láthatták a helyet, ahová a betegeiket küldik utókezelésre. Teljes képet alkothattak a gyógykezelésekről, a rehabilitációról, a napi időbeosztásról az osztályon, és a procedúrákról. Néhányan meg is látogatták a pácienseiket, akik jelenleg is a mi kórházunkban részesülnek gyógykezelésekben.

Bízunk benne, hogy ez a tapasztalat és a személyes kapcsolat is hozzájárul ahhoz, hogy minél több ember értesüljön a stroke utáni gyógykezelések lehetőségeiről a VITALITÁBAN. Ez azért is fontos, mert a legtöbb betegnek szüksége van rehabilitációra, melynek segítségével képes enyhíteni a stroke következményein. A tíznapos ambuláns kezelés, melyet sok esetben kapnak, hatékonyságát tekintve messze elmarad az intenzív háromhetes vagy kéthónapos, minden területre kiterjedő (mozgás, beszéd, pszichika) rehabilitációtól, amiben a VITALITA rehabilitációs szakkórházában részesülhetnek. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az agyvérzésen átesett betegek jogosultak ilyen kezelésre az egészségbiztosítók költségtérítésével.